Fietsroute 'Torenvilla's en De Vuursche' - 24 km

Vorstelijk Baarn is een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Unieke wandel- en fietsroutes voeren je door bossen met eeuwenoude bomen en mooie, verstilde plekjes. Door het weidse poldergebied van de Eem. Langs kastelen en Paleis Soestdijk met haar rijke Oranje-verleden. Maar ook naar plekken vol actie en avontuur.  

Torenvilla's en De Vuursche

Afstand: 24 km
Startpunt: De Generaal, Lt. Gen. van Heutszlaan 5, Baarn 

Na de aanleg van de spoorlijn tussen Amersfoort en Amsterdam in 1874, ontwikkelde Baarn zich tot een mondain villadorp. In korte tijd vestigden vele welgestelde lieden zich in Baarn. Architecten van naam en faam ontwierpen de mooiste villa's en bekroonden hun creaties met een toren of 'belvédere' (Italiaans voor mooi uitzicht). Deze fietsroute brengt je via het centrum, langs enkele van de twintig overgebleven torenvilla's. Kijk goed om je heen en bewonder de diverse torentjes. Aansluitend gaat de route door de bossen naar Lage Vuursche. 

Fietsroutes 2 TotaaloverzichtEen gedetailleerde kaart met uitgebreide beschrijving van deze route is te koop bij één van de verkooppunten. De fietskaart kost € 4,95 en bevat naast deze route nog twee andere fietsroutes: 'Eempolder' en 'Over de hei'.

Deze route kan ook gefietst worden onder leiding van een gids. Zie voor meer informatie www.torensvanbaarn.nl.

Adresgegevens

Lt. Gen. van Heutszlaan 5
3743 JL  Baarn
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Er zijn momenteel nog geen reacties.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

 • Tweede Natuur
  Nederland kent honderden langdurig leegstaande gebouwen. De expositie ‘Tweede Natuur’ toont de potentie van het onbedwingbare karakter van de natuur, en hoe dit kan worden ingezet om een ‘gefaald’ gebouw langzaam te transformeren naar een landschap.
 • Alleen in april: Escape Room Baarn!
  Jullie hebben nog 59 minuten en 59 seconden om de kamer te verlaten…
 • 08
  apr
  Het Koetshuis is weer open!
  Groepstentoonstelling van 16 kunstenaars
 • De Nederlandse Portretprijs 2017
  Een tentoonstelling met geselecteerde werken vanuit de Nederlandse Portretprijs 2017

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter