Panorama Zien & beleven Soestdijk

Zien & beleven

"Terwijl ik mijn geschiedenislessen tracht te herinneren, denk ik na over de Oranjes en al die andere families met hun indrukwekkende namen, hun rijkdom, hun turbulente levens. Mensen die de plek waar ik nu sta hebben gevormd, hun sporen als monumenten in de tijd. Dapper, talentvol, tikje uitdagend misschien, zoals de artiesten in het theater gisteravond. Ik hoor nog steeds het applaus…"

En natuurlijk kasteel Drakensteyn, huis van Prinses Beatrix, die sinds begin 2014 weer koninklijk dorpsgenoot is. Cultuur hoort bij Vorstelijk Baarn, zoals de nerven in een blad. Zo beleven cultuurliefhebbers onvergetelijke avonden in Theater De Speeldoos, dat naast een gevarieerd theateraanbod populaire bioscoopfilms vertoont. 

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

 • Tweede Natuur
  Nederland kent honderden langdurig leegstaande gebouwen. De expositie ‘Tweede Natuur’ toont de potentie van het onbedwingbare karakter van de natuur, en hoe dit kan worden ingezet om een ‘gefaald’ gebouw langzaam te transformeren naar een landschap.
 • Alleen in april: Escape Room Baarn!
  Jullie hebben nog 59 minuten en 59 seconden om de kamer te verlaten…
 • 08
  apr
  Het Koetshuis is weer open!
  Groepstentoonstelling van 16 kunstenaars
 • De Nederlandse Portretprijs 2017
  Een tentoonstelling met geselecteerde werken vanuit de Nederlandse Portretprijs 2017

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter