M.C. Escher

Het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) vind je over de hele wereld. Hij is vooral bekend om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij speelde met wiskundige principes. Zijn tekeningen verbeelden vaak onmogelijke constructies en in elkaar passende, meetkundige patronen die geleidelijk in verschillende vormen veranderen. 

Escher heeft bijna 30 jaar in Baarn gewoond en hier zijn bekendste werken gemaakt. Komende vanaf de A1, bij de afslag Baarn/Soest, imponeert bijvoorbeeld het kunstwerk de Escher-bol op de rotonde.

In het gemeentehuis zien we twee prachtige Escher- ramen en een grote muurplastiek. Voor Het Baarnsch Lyceum ontwierp hij twee tegelzuilen, die ook bij de nieuwbouw zijn meeverhuisd, en bij Sociëteit De Vereeniging op het Stationsplein staat een Escher-monument.

Verder kennen we hier een M.C. Escherlaan, waar de huizen aan de voorgevel een tegel met Escher-motief hebben. Escher ligt begraven op de Nieuwe Begraafplaats van Baarn. 

Adresgegevens

Routeplanner

Website
 

Geef uw mening

Mijn waardering

Er zijn momenteel nog geen reacties.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

 • Tweede Natuur
  Nederland kent honderden langdurig leegstaande gebouwen. De expositie ‘Tweede Natuur’ toont de potentie van het onbedwingbare karakter van de natuur, en hoe dit kan worden ingezet om een ‘gefaald’ gebouw langzaam te transformeren naar een landschap.
 • Alleen in april: Escape Room Baarn!
  Jullie hebben nog 59 minuten en 59 seconden om de kamer te verlaten…
 • 08
  apr
  Het Koetshuis is weer open!
  Groepstentoonstelling van 16 kunstenaars
 • De Nederlandse Portretprijs 2017
  Een tentoonstelling met geselecteerde werken vanuit de Nederlandse Portretprijs 2017

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter